O m o s s

Brit Uglem
Født i Trysil 1955.

Jeg har alltid tegnet. Det startet i tidlig alder med en tegning av Langbein. Jeg fikk gode tilbakemeldinger på at jeg var flink til å tegne og det betydde mye for meg. Jeg tegnet meg gjennom gymnaset og gikk videre på folkehøgskole og lærerhøgskole. Hovedinteressen min har alltid vært fokusert rundt tegning, form og farge. Jeg har holdt kurs, hatt mitt eget verkstedutsalg med salg av egne produkter, hatt utstillinger og solgt produkter gjennom andre. Etter hvert tok jeg ett års etterutdanning i musikk på lærerhøgskole, ett år på keramikkskole, tok flere tegnekurs, akvarellkurs og andre formingskurs.

I dag arbeider jeg mest med å lage skulpturer av keramikk og kunstfotografi. I tillegg tegner jeg, maler akvareller og akrylmalerier, og har laget min egen serie med fargerike og morsomme kort.

Jeg elsker å ta bilder, kameraet er alltid med og på en kort tur kan jeg ta en haug med bilder. Jeg lar meg inspirere av det jeg ser rundt meg av farger, lys og skygge, alt som finnes i naturen, regn, sol ,trær, vekster, speilinger i vann, gamle hus, teglstein, blomster, vinduer, regn, dyr, is, vanndammer osv. Jeg er opptatt av å fange en stemning i det jeg ser og viderefører det i kunstfotografiene mine.

Keramikkskulpturene mine er av dyr, mennesker og hus som er modellert i steingodsleire. De er som regel fargerike og har et humoristisk uttrykk.

Akrylmaleriene er sterkt inspirert av trær, natur og farger. Akvarellene er humoristiske og fargerike.

Truls Ellefsen
Født i Larvik 1954.

Jeg arbeider med kunstfotografi og skulpturelle bruksgjenstander i keramikk. Jeg har hatt interesse for keramikk og fotografi siden grunnskole og ingeniørutdanning og tok kurs i keramikk og fotografi på den tiden. Det tok imidlertid lang tid før interessene utviklet seg til noe mer.

Etter mange år på knipsestadiet utviklet jeg fotointeressen og stilte ut fotografier for første gang i 2008. Fotografiene hadde et naturalistisk og stemningsfullt uttrykk. Uttrykket utviklet seg videre til å inkludere mer abstrakte og fargerike komposisjoner. Innholdet i bildene har basis i arkitektur, kultur og natur. Fotografier fra kameraet brukes til råmateriale som blir bearbeidet og eventuelt kombinert til kunstfotografier. Bearbeidingens mål er å formidle følelser og tanker som oppsto da motivene ble fanget og å åpne opp for undring hos den som betrakter det ferdige bildet.

Interessen for keramikk våknet opp igjen etter enda flere år i dvale og de første arbeidene ble stilt ut høsten 2016 og våren 2017. Keramikkarbeidene har et organisk uttrykk og er håndmodellert av steingods- eller porselensleire. Formen blir til i en prosess som inspireres av egenskapene til den ubearbeidede leireklumpen og ideer som dukker opp underveis. Farger er også her en viktig del av uttrykket.